Sea background watercolor

30 maj - 2 juni

Frågor och svar

1. Vad är Tantra och vad innebär det på festivalen?

  • Svar: Tantra är en ursprunglig andlig praxis som fokuserar på att integrera andlighet med alla aspekter av livet, inklusive kropp, sinne och själ. Festivalen erbjuder workshops, föreläsningar och upplevelser som utforskar olika aspekter av Tantra, inklusive medvetenhet, närvaro och personlig utveckling.


2. Är festivalen öppen för alla, oavsett erfarenhetsnivå?

  • Svar: Absolut! Festivalen välkomnar deltagare med alla erfarenhetsnivåer, från nybörjare till erfarna utövare. Det finns olika aktiviteter och workshops anpassade för olika nivåer, så alla kan delta och njuta.


3. Vad innebär det att festivalen är alkohol- och drogfri?

  • Svar: Att festivalen är alkohol- och drogfri innebär att vi strävar efter att skapa en ren och medveten atmosfär där deltagarna kan utforska Tantra utan påverkan av substanser. Detta bidrar till en ökad närvaro och autentisk upplevelse.


4. Hur kan jag förbereda mig för festivalen?

  • Svar: Förberedelser kan inkludera att läsa om de olika workshoparna och aktiviteterna som erbjuds, säkerställa att du har bekväma kläder för rörelsebaserade övningar, och vara öppen för nya erfarenheter. Ta med en öppen sinne och hjärta!


5. Hur reser jag till festivalen?

  • Svar: Till Gotland kan du åka båt eller flyg. När du köpt din biljett kan du maila till gotlandstantrafestival@gmail.com så skickar vi en rabattkod som ger dig rabatt när du bokar din båtbiljett. Från Visby till festivalområdet som ligger vid Ekegården rekomenderar vi samåkning. Om du vill komma i kontakt med någon att sammåka med eller på annat sätt ha hjälp att ta dig till området så kan du också maila till festivalen så hjälper vi till att ta dig till festivalen.


6. Finns det möjlighet att träffa och prata med instruktörerna och andra deltagare?

  • Svar: Absolut! Festivalen främjar gemenskap och samhörighet. Instruktörer är ofta tillgängliga för frågor efter sina workshops, och det finns ofta sociala evenemang där deltagare kan interagera och dela erfarenheter.


7. Hur säkerställs en trygg och respektfull miljö på festivalen?

  • Svar: Vi prioriterar säkerhet och respektfullhet. Regler, som alkohol- och drogfrihet samt respekt för andras gränser, hjälper till att skapa en trygg miljö. Instruktörer och personal är också tillgängliga för att stödja och hantera eventuella frågor eller bekymmer. Det kommer finnas ett team som endast fokuserar på att finnas om det uppstår situationer där du kan behöva stöd. Vissa workshops kan bli mycket starka och du kan exempelvis komma i kontakt med ett minne från en händelse i din barndom eller liknande som kan vara svårt att hantera. Då finns “Emo-teamet” där och kan bidra med stöd.


8. Kommer nakenhet förekomma på festivalen?

  • Svar: En stor del av Tantran innebär att det finns utrymme för alla delar av livet. Du kan lära dig att hantera alla situationer med ett Tantriskt synsätt. När du stiger upp ur sängen, kör barnen till förskolan, njuter av en god måltid, kramar en fin vän eller betalar räkningar. Det som för många kan upplevas som ovanligt är sättet att se på exempelvis nakenhet inom Tantran. En tantrisk massage utförs ofta naket av den enkla anledningen att hela kroppen är lika viktig och kan beröras helt osexuellt. Precis som att munnen kan användas till att både äta och kyssas, kan beröring ske med samma avsaknad av sexuella känslor som du har till en god lunch. Nakenhet kommer att förekomma under vissa workshops, dessa kommer att markeras tydligt så att du alltid ha möjlighet att själv avgöra om du vill delta. Det är dessutom alltid okej att ändra sig, om du märker att något blir för intimt eller starkt för dig kan du lugnt lämna rummet.


9. Kan jag gå ensam på festivalen?

  • Svar: Det går utmärkt att besöka festivalen på egen hand. Vare sig du kommer själv eller med andra så kommer det finnas massor av workshops att besöka. Faktum är att många väljer att besöka tantrafestivaler helt själva då det ger utrymme till unika upplevelser och möten. Sannolikheten är att om du kommer till festivalen själv så kommer du lämna den med flera vänner för livet.


10. Kan par besöka festivalen?

  • Om du vill komma närmare din partner eller om ni är nyfikna på vad tantra kan erbjuda er är det en fantastisk möjlighet att besöka en tantrafestival. Festivaler erbjuder en mängd upplevelser som du och din partner kan utforska tillsammans. Att delta i vissa delar av festivalen tillsammans med andra deltagare kan också hjälpa er att komma närmare varandra. Det är viktigt att ha en öppen dialog och att respektera varandras gränser. Att se sin partner med någon annan kan vara en fantastisk upplevelse, men det kan också skapa obehag som kan vara svårt att hantera. Ha upprepade samtal om vad ni förväntar er av varandra och kom ihåg att ni alltid kan ändra er. Det som kändes bra före en upplevelse kan snabbt kännas fel i stunden, och det är viktigt att ni är förberedda på detta för att känna er helt trygga. Passa också på att prata med andra par på festivalen för att få nya sätt att hantera och njuta av era upplevelser. Utbildad personal finns på platsen för att ge råd och många av ledarna bidrar gärna om de har tid mellan sina workshops.


Mail and Heart

gotlandstantrafestival@gmail.com